Vitamin B12

Vitamina B12 (kobalamin) është një vitaminë e tretshme në ujë. Vitaminat B janë shumë të ndjeshme dhe mund të shkatërrohen lehtësisht nga gatimi dhe nga ruajtja.
Vitamina B12 gjendet në shumë produkte shtazore si mishi, veza dhe qumështi. Në kontrast, bimët nuk përmbajnë vitaminë B12. Vegjetarianët pothuajse nuk konsumojnë fare vitaminë B12 nga dieta.

Description

Megjithatë nje marrje jo e mjaftueshme e vitaminës B12 ka të tjera shkaqe.
Vitaminat normalisht përthithen direkt nga zorra. Vitamina B12 është një përjashtim. Ajo kërkon një proteinë speciale, që vitamina B12 të hyjë në gjak nëpërmjet mukozës intestinale: “intrinsic factor” (IF).
Problemi: me kalimin e moshës prodhohet gjithnjë e më pak IF, pra trupi ka më pak vitaminë B12.
Vitamina B12 kontribuon, përveç të tjerash, në një funskion normal të sistemit nervor dhe në një metabolizëm normal energjitik. Kërkimet kanë treguar që përmbush edhe funksione të tjera të rëndesishme në trup:
• Ndihmon në reduktimin e lodhjes dhe plogështisë
• Mbështet një funksion normal të sistemit imunitar
• Kontribuon në formimin e qelizave të kuqe të gjakut
• Ka funksion në ndarjen qelizore
Gjithashtu, vitamina B2 kontriobuon në metabolizmin normal të homocisteinës.

  • Vitamina B12 200 μg
  • Pa laktoze
  • Pa gluten
  • 30 tableta
  • Merrni nje tablete ne dite
  • Doppelherz