Vital Materna Plus

Formula e avancuar për të mbështetur konceptimin, shtatzëninë dhe ushqyerjen me gji Punimet e fundit shkencore tregojnë se një furnizim i mirë me vitamina, minerale dhe lëndë ushqyese të veçanta në dy muajt para konceptimit ka një ndikim pozitiv në shëndetin e fëmijës që do të lindë. Doppelherz® aktiv krijoi suplementin ushqimor Vital Materna PLUS për të ndihmuar gratë gjatë shtatzënisë që nga momenti i konceptimit deri në fund të periudhës së ushqyerjes me gji. Acidi folik për plotësimin e folatit perikonceptiv.

Description

Acidi folik është i nevojshëm për mbylljen e duhur të tubit nervor, gjë që ndodh midis ditës së 22-të dhe 28-të të shtatzënisë, kur gruaja mund të mos e dijë as që është shtatzënë. Kjo është arsyeja pse gratë që dëshirojnë fëmijët të konsumojnë çdo ditë acid folik këshillohet të paktën 4 javë para konceptimit të planifikuar. Acidet yndyrore omega-3, në veçanti DHA, janë të rëndësishme për sytë dhe zhvillimin e trurit të fetusit. Vitamina C mbështet sistemin imunitar dhe ul rrezikun e anemisë me mungesë hekuri duke favorizuar asimilimin e hekurit.

Vitamina E është një antioksidant i membranave qelizore që ngadalëson plakjen e qelizave. Vitamina D ndihmon në fiksimin e kalciumit në kocka. Vitamina B1, niacina, vitamina B6 dhe acidi pantotenik luajnë një rol të rëndësishëm në asimilimin e lëndëve ushqyese dhe çlirimin e energjisë nga sheqernat dhe lipidet.

Vitamina B2 është e nevojshme për mbrojtjen e qelizave, veçanërisht qelizave nervore. Vitamina B12 është e përfshirë në rritjen dhe funksionimin e qelizave dhe në ekuilibrin e sistemit nervor. Biotina përdoret për të ndërtuar lëkurë, flokë dhe thonjtë e shëndetshëm.

Jodi është thelbësor për prodhimin e hormoneve tiroide, të cilat kontrollojnë disa procese si rritja, metabolizmi që prodhon energji dhe zhvillimi i trurit dhe kockave të fetusit.

Hekuri është i nevojshëm për formimin e hemoglobinës dhe për transportin e oksigjenit. Hekuri ka nevojë për dyfish gjatë shtatzënisë.

Zinku ka një funksion të rëndësishëm në rigjenerimin dhe mbrojtjen e qelizave. Së bashku me vitaminën C forcon sistemin imunitar.

Magnezi aktivizon disa enzima dhe ndikon në metabolizmin që prodhon energji dhe funksionin e sistemit neuromuskular.

 • Omega-3 fatty acids 352 mg
 • Beta-Carotin 4 mg
 • Vitamin E 24 mg
 • Vitamin D3 10 µg
 • Vitamin C 160 mg
 • Pantothenic acid 12 mg
 • Vitamin B1 2,4 mg
 • Vitamin B2 3 mg
 • Vitamin B6 4 mg
 • Folic acid 800 µg
 • Biotin 120 µg
 • Niacin 30 mg
 • Vitamin B12 4 µg
 • Iron 28 mg
 • Magnesium 120 mg
 • Zinc 10 mg
 • Copper 2 mg
 • Iodine 300 µg
 • Pa laktoze
 • Pa gluten
 • 30 kapsula
 • Merrni 1 deri në 2 kapsula në ditë në vakt me uje të mjaftueshëm.
 • Doppelherz