Doppelherz Selen 100

Seleni ndihmon në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ dhe kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar.Trupi i njeriut nuk mund të prodhojë vetë selen. Seleni duhet të merret rregullisht dhe mjaftueshëm përmes ushqimit. Në rastin e një diete të paekuilibruar, marrja me ushqim nuk është gjithmonë optimale.

Description

Me kërkesë të rritur të selenit Një furnizim optimal i vitaminave dhe elementëve gjurmë është një parakusht i rëndësishëm për mirëqenien dhe performancën e trupit tonë. Kjo gjithashtu përfshin një furnizim adekuat të elementit gjurmë selen. Seleni ndihmon në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ dhe kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar. Trupi i njeriut nuk mund të prodhojë vetë selen. Seleni duhet të merret rregullisht dhe mjaftueshëm përmes ushqimit. Sidoqoftë, marrja me ushqim nuk është gjithmonë optimale nëse dieta është e paekuilibruar. Elementi gjurmë lidhet me proteinat në ushqim, prandaj ushqimet e pasura me proteina si mishi, peshku dhe vezët e pulës janë burime të pasura të selenit. Por thjerrëzat, shpargujt dhe arrat përmbajnë gjithashtu selen. Produktet e drithërave të bëra nga mielli i bardhë zakonisht janë mjaft të ulëta në selen, pasi shtresat e jashtme të drithërave të pasura me lëndë ushqyese shpesh hiqen. Meqenëse tokat në Gjermani janë shpesh të varfra me selen, ushqimet me bazë bimore shpesh kontribuojnë vetëm në një masë të vogël në marrjen e selenit këtu në Gjermani. Meqenëse seleni është një element gjurmë i ndjeshëm, duhet të sigurohet një dietë e ekuilibruar.

  • Selen 100 µg 
  • Pa gluten
  • Pa laktozë
  • 40 Tableta

Rekomandohen të pihet:

  • Merrni 1 tabletë çdo ditë
  • Doppelherz