Doppelherz Sport DIRECT

Doppelherz Sport DIRECT jo vetëm që ju siguron lëndë ushqyese të zgjedhura, por edhe shije të shkëlqyeshme. Njerëzit aktivë sportivë kanë një konsum më të lartë të kalorive sesa njerëzit joaktivë. Sforcimi fizik jo vetëm që rrit qarkullimin e lëndëve ushqyese që furnizojnë energji (të tilla si karbohidratet) por edhe të mineraleve, elementëve gjurmë dhe vitaminave – “kandelat e metabolizmit” që janë të domosdoshme për trupin e njeriut. Në varësi të llojit, kohëzgjatjes dhe intensitetit të sforcimit fizik, lëndët ushqyese excretohen në djersë. Kjo kryesisht ka të bëjë me minerale magnez, elementët gjurmë hekuri, zinku, kromi, mangani, molibden dhe vitaminat B të tretshme në ujë. Prandaj, është e rëndësishme të merrni këto lëndë ushqyese thelbësore në dietën tuaj çdo ditë.

Description

Mineralet dhe elementët gjurmë përfshihen në shumë procese në trup. Magnezi mbështet metabolizmin normal të energjisë dhe kontribuon në funksionimin normal të muskujve. Kontribuon në ekuilibrin e elektroliteve. Kalciumi është i nevojshëm për mirëmbajtjen e kockave normale dhe kontribuon në mpiksjen normale të gjakut. Kromi kontribuon në metabolizmin normal të makroelementëve dhe mirëmbajtjen e niveleve normale të sheqerit në gjak. Hekuri luan një rol në formimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe në transportin normal të oksigjenit në trup. Kontriubon në metabolizmin normal të energjisë. Bakri kontribuon në transportin normal të hekurit në trup dhe ndihmon në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ. Mangani kontribuon në formimin normal të indit lidhor. Zinku i gjithanshëm mbështet funksionin normal të sistemit imunitar, i cili mund të sfidohet veçanërisht nga aktiviteti fizik dhe sporti. Seleni ndihmon në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ. Vitamina B1 kontribuon në metabolizmin normal të energjisë. Atletët zakonisht konsumojnë më shumë karbohidrate dhe për këtë arsye kanë më shumë nevojë për vitaminë B1. Vitamina B1 gjithashtu mbështet funksionin normal të zemrës. Vitamina B2 gjithashtu mbështet metabolizmin normal të energjisë. Vitamina B6 luan një rol në metabolizmin normal të proteinave. Prandaj, me një marrje më të lartë të proteinave, kërkesa për vitaminë B6 mund të jetë më e lartë. Vitamina B12 mbështet formimin normal të qelizave të kuqe të gjakut dhe ndarjen e qelizave.

  • Vitamin B1 2,8 mg
  • Vitamin B2 3,2 mg
  • Vitamin B6 4 mg
  • Vitamin B12 2 µg
  • Calcium 200 mg
  • Magnesium 300 mg
  • Eisen 2,5 mg
  • Zink 5 mg
  • Kupfer 0,3 mg
  • Mangan 0,5 mg
  • Selen 15 µg
  • Chrom 15 µg
  • Molybdän 25 µg
  • Jod 50 µg
  • Pa gluten
  • Pa laktozë
  • 20 Bustina

Rekomandohen të pihet:

  • Konsumoni çdo ditë përmbajtjen e një bustine. Vendosni mikroletat direkt në gjuhë, lërini të treten ngadalë dhe të gëlltiten.
  • Doppelherz