Doppelherz Magnesium 400 + Kalium DIRECT

Një furnizim optimal i mineraleve dhe vitaminave është një parakusht i rëndësishëm për shëndetin dhe performancën. Sidomos në kohën e tendosjes fizike, trupi ka nevojë për ushqyes të mjaftueshëm për të ruajtur performancën e tij. Magnezi dhe kaliumi janë të përfshirë në procese të shumta metabolike në trup.

Description

Magnezi kontribuon në metabolizmin normal të energjisë dhe funksionimin normal të muskujve. Mineral mbështet funksionimin normal të sistemit nervor dhe kontribuon në ekuilibrin e elektroliteve. Në trupin tonë, rreth 59% e përmbajtjes totale të magnezit ruhet në indet e kockave, 40% në muskujt dhe qelizat e trupit dhe rreth 1% në gjak. Prandaj magnezi me të drejtë quhet mineral i kockave dhe muskujve. Meqenëse nxjerrim rreth 300 – 400 mg magnez në djersë dhe urinë çdo ditë, duhet të sigurohemi që të hamë një dietë të pasur me magnez me bukë, produkte qumështi, fruta ose pije. Sepse nëse trupi nuk ka magnez të mjaftueshëm, ai mund të tërhiqet nga kockat dhe muskujt. Kaliumi kontribuon në funksionimin normal të sistemit nervor dhe muskujve dhe ndihmon në ruajtjen e presionit normal të gjakut. Zinku kontribuon në funksionin normal të sistemit imunitar, i cili mund të sfidohet veçanërisht nga aktiviteti fizik dhe sporti. Kromi luan një rol në metabolizmin normal të makroelementëve dhe në ruajtjen e niveleve normale të sheqerit në gjak. Hekuri kontribuon në formimin normal të qelizave të kuqe të gjakut dhe transportin normal të oksigjenit në gjak. Meqenëse trupi nuk mund të prodhojë hekur më vete, ai duhet të merret rregullisht dhe mjaftueshëm përmes ushqimit. Në situata të caktuara, kërkesa për hekur rritet dhe furnizimi adekuat nuk është gjithmonë i disponueshëm. Një dietë thelbësisht me bazë bimore ose e paekuilibruar mund të jetë e ulët në hekur ose të përmbajë përbërës (p.sh. çaj i zi, kafe) që ndërhyjnë në përthithjen e hekurit. Vitamina B6 kontribuon në formimin normal të qelizave të kuqe të gjakut dhe luan një rol në metabolizmin normal të proteinave. Ashtu si hekuri, vitamina B12 kontribuon në formimin normal të qelizave të kuqe të gjakut.

  • Magnesium 400 mg
  • Kalium 300 mg
  • Vitamin B6 5 mg
  • Vitamin B12 20 µg
  • Pa gluten
  • Pa laktozë
  • 20 Bustina

Rekomandohen të pihet:

  • Konsumoni çdo ditë përmbajtjen e një bustine. Vendosni mikroletat direkt në gjuhë, lërini të treten ngadalë dhe të gëlltiten.
  • Doppelherz