Menopauza – koha për ndryshime

Termi “menopauzë” përshkruan periudhën në jetën e një gruaje në të cilën trupi i saj gradualisht humbet aftësinë e tij për t’u riprodhuar. Shtë një fazë e ndryshimit hormonal në trupin e femrës e ngjashme me pubertetin ose edhe shtatzëninë. Shumica e grave kanë menstruacionet e tyre të fundit midis moshës 48 dhe 52. Por…

Reumatologjia

Vështirë se diçka ndikon në shëndet më shumë sesa ndikon në të ushqyerit. Por shumë njerëz nuk e dinë që acidet yndyrore omega-3 në veçanti luajnë një rol të madh në këtë drejtim, sepse: peshqit mund të ndihmojnë për të përmirësuar ushqimin dhe shëndetin tonë. Ushqimet të cilat janë të pasura me acide yndyrore omega-3…

Forconi sistemin tuaj imunitar

Sistemi ynë imunitar na mbron gjatë gjithë vitit nga viruset dhe bakteret. Sidoqoftë, luhatjet e ajrit të nxehtë dhe të temperaturës na bëjnë më të ndjeshëm ndaj ftohjeve në kohën e ftohtë të vitit. Kushdo që do të donte të mbështeste vetë mbrojtjen e trupit të tij duhet të forcojë sistemin e tij imunitar në…

Nena dhe Femija

Gratë shtatzëna nuk kanë nevojë për energji shtesë për foshnjën deri në muajin e katërt. Dhe edhe atëherë, atyre u duhen vetëm rreth dhjetë përqind më shumë se më parë (rreth 250 kalori). Kjo korrespondon me një mollë dhe një sanduiç të vogël me djathë, për shembull. Mundohuni të mos shtoni shumë peshë gjatë shtatzënisë…